Strokovna pomoč za zdravljenje problematike
motenj hranjenja.
Proces zdravljenja
osebe z motnjo
hranjenja.

Pomoč
pri prepoznavanju
motnje hranjenja.
Informacije za starše.dr. Aleksandra Rožman

Osebna bibliografijaObvestilo o spremenjenem obsegu delovanjaNa področju problematike motenj hranjenja delujemo od leta 2010. Naše delo se je začelo z ustanovitvijo Svetovalnice za motnje hranjenja INTROSPEKTA, ki je samostojno delovala do leta 2017. Namenjena je bila izvajanju individualnega svetovanja za osebe z motnjami hranjenja in posvetovanj za starše obolelih otrok vseh starosti, ter pripravi strokovno poljudnih predavanj na področju preventive.

Z oktobrom 2017 smo naše svetovalne programe nadgradili s sistemsko relacijskim psihoterapevtskim pristopom, a je Svetovalnica INTROSPEKTA kot samostojna entiteta prenehala obstajati. Naše delo na področju problematike motenj hranjenja smo začeli izvajati pod okriljem 
Inštituta PSIHOLOGIJA ZAŠČITITI OTROKA za psihoterapijo, raziskovanje in izobraževanjeS pričetkom leta 2022 smo to delo omejili izključno na izvajanje individualne psihoterapije za staršeki potrebujejo pomoč. Bodisi, ker imajo sami težave na področju problematike motenj hranjenja ter prepoznavajo, da to škodi njihovemu odnosu do otroka, ali ker imajo otroka, ki kaže zametke motenj hranjenja oziroma ima že razvito motnjo hranjenja. Zato starše vabimo, da nas kontaktirajo. Programe vodimo v slovenskem in angleškem jeziku. Prav tako smo še vedno na voljo za naročilo preventivnih predavanj o motnjah hranjenja. 

Osebam, ki imajo motnjo hranjenja, in so želele zase poiskati individualno pomoč pri nas, priporočamo Inštitut za psihoterapijo ZAVEST v Ljubljani, kjer so razvili pristop individualne sistemsko relacijske psihoterapije, karega smo mi izvajali pri delu z osebami, ki so imele motnje hranjenja. 


Zgodnje prepoznavanje razvoja motnje hranjenja je ključnega pomena za proces okrevanja. Zato pomembno vodilo našega delovanja še vedno ostaja čim zgodnejše prepoznavanje in preprečevanje razvoja problematike motenj hranjenja pri otrocih in pri mladostnikih, ter osveščanje o procesu ozdravljenja. Za namen informiranja o problematiki motenj hranjenja in o strokovni pomoči spletno stran introspekta.si ohranjamo v izvorni obliki.

 

 

KONTAKT


Telefonska številka: +386 (0)40 202 695
Elektronska pošta: info@introspekta.si
Lokacija izvajanja programov: TRNOVSKI PRISTAN 2, LJUBLJANA
 

 

Prispevki o motnjah hranjenja


Svetovalnica za motnje hranjenja INTROSPEKTA | info@introspekta.si | tel.: 040 202 695 | Pravno obvestilo | Struktura strani